Contact

Str. Baicului nr.80,Parcela J,

Depozit 1, Sector 2,

Bucuresti, ROMANIA.

Office

Colectare

Sponsorizari

Office Green sponsorizeaza trei fundatii importante, de fiecare data cand se efectueaza o colectare de cartuse goale sau hardware. Mai jos gasiti profilul celor trei fundatii.

altLight into Europe

    Este o organizatie de caritate britanica infiintata in 1986 pentru a oferi servicii de transport aerian medical si ajutor umanitar pentru tarile din Europa Centrala si de Est aflate sub opresiunea comunista.

     Reteaua de servicii de ambulanta aeriana din Romania, una din cele mai extinse din Europa in anii 70 a fost desfiintata in 1978, de aceea implicarea noastra in acest tip de servicii a inceput inca din 1990.
Primul nostru zbor de ambulanta aeriana dupa 1978 a salvat viata unei fetite de 5 ani, operata la o clinica de cardiologie din Rotterdam.

    Din 1997, in baza Contractului cu Ministerul Sanatatii fundatia Light into Europe a devenit singurul furnizor de servicii gratuite de ambulanta aeriana din Romania; fundatia suportind toate costurile tehnice si medicale, iar Ministerul acoperind numai costul carburantului.

     Intre 1997 si 2003 , Serviciul Aerian de Ambulanta a salvat mai mult de 900 de vieti, in timpul celor 700 de zboruri de urgenta si celor 4,000 de ore de zbor in depilna siguranta a zborului.

     In paralel cu cresterea numarului de zboruri medicale, organizatia a dezvoltat si proiecte de infrastructura in spitale, centre de copii si scoli din tara, furnizand in acelasi timp servicii de pregatire medicala si sociala , ajutor umanitar, impreuna cu donatii de echipament medical si medicamente.

     In decursul a toti acest ani, devotamentul si entuziasmul echipei de voluntari ai fundatiei s-au fructificat in 120 de proiecte medicale si sociale de success in Romania, implicand mai mult de 1000 de voluntari si echivalentul a 4 milioane de dolari.

     Fundatia a avut o prezenta constanta pe diverse canale media in toata aceasta perioada, in efortul de a sublinia impactul social pozitiv precum si importanta parteneriatelor de responsabilitate sociala cu companii de prestigiu din Romania.
Schimbarile structurale si constringerile financiare din cadrul Ministerului Sanatatii au afectat continuarea Serviciului de Ambulanta Aeriana in 2003.
     Un studiu al fundatiei a demonstrat in acelasi timp necesitatea dezvoltarii unor programe de sprijin pentru comunitatile persoanelor cu deficienta de auz si de vedere care au primit un sprijin considerabil mai mic in comparatie cu grupuri similare, respectiv al copiilor institutionalizati.
Statisticile oficiale inregistreaza peste 80,000 de persoane cu deficienta de vedere membrii inregistrati la Asociatia Nationala a Nevazatorilor, in timp ce Asociatia Nationala a Surzilor numara 31,000 de personae. Dincolo de statistici, se estimeaza ca cel putin o jumatate de million de copii si adulti sunt afectati de aceste afectiuni in diverse grade.

     Principalul obiectiv al fundatiei il reprezinta dezvoltarea de programe de sprijin pentru cele doua comunitati, alaturi de alte activitati filantropice care apar.

     Reusitele recente ale organizatiei de caritate includ:

• Semnarea unui acord de 5 ani cu Ministerul Educatiei in vederea infiintarii de centre de comunicare si educatie creativa in cele 22 de scoli pentru deficiente senzoriale din tara. Obiectivul acestora fiind in primul rind de integrare sociala si imbunatatirea procesului educativ.

• Deschiderea Bibliotecii Braille DHL. Cititorii nevazatori au acces gratuit la un numar de 2,000 de volume. Biblioteca a luat contur si datorita sprijinului unui voluntar nevazator britanic, David Reid.
• In vara anului 2005, cu ajutorul companiilor GlaxoSmithKline si Orange Romania, un cor de elevi nevazatori si slab vazatori au calatorit in Anglia pentru o suita de concerte in vederea sprijinirii unui centru pentru copiii aflati in stadii terminale de boala din regiunea Cumbria.

• Prima petrecere in aer liber pentru toti copiii cu probleme senzoriale din Bucuresti.

• Sprijin logistic pentru infiintarea primei gradinite de nevazatori din Bucuresti.

• Instalarea primei zone de terapie senzoriala pentru copiii surzi din Bucuresti.

• Dezvoltarea unei baze de date de voluntari instructori de abilitati speciale, bazata in prima etapa pe voluntari britanci si apoi internationali necesari pentru diversele programe de asistenta.

     VIITORUL.

     Lipsa oportunitatilor creeaza descurajare si apatie. Centrele de comunicare si educatie creativa pot deveni locul de plecare in construirea unor programe de asistenta de evitare a marginalizarii si stigmatizarii, incurajand alegeri responsabile concentrand energiile elevilor intr-o directie pozitiva si oferindu-le o noua speranta.

     Alte obiective pe termen scurt includ:

• Un centru de informare familiala si sprijin, dedicat ambelor comunitati

• Activitati de deprinderi de viata si informare profesionala pentru tinerii cu probleme vizuale

• Editarea de reviste in Braille si cu caractere marite pentru copii si tineri

• Cursuri de pregatire profesionala si antreprenoriala

 


 

 Casa Ioana

   Pe parcursul a mai mult de 10 ani, Asociatia Casa Ioana a fost principalul furnizor de servicii pentru persoanele ce se confrunta cu lipsa adapostului. Beneficiarii au fost: familii, copii, femei, barbati si persoanele in varsta. Este o Asociatie non-profit, inregistrata in Romania fara legaturi structurale ce implica biserici, institutii sau forme de guvernamant.

Intr-o noapte obisnuita aproximativ 4-5 mii de persoane din Bucuresti se vad nevoite sa doarma sub cerul liber. Suntem prima organizatie din Romania ce a oferit adapost pe timpul noptii si a analizat cauzele si consecintele lipsei de adapost. In urma cercetarilor am concluzionat ca majoritatea persoanelor raman fara adapost din cauza factorilor externi (de ex. moartea persoanei ce sustinea financiar familia, pierderea slujbei, divortul, boala sau handicapul) impreuna cu lipsa acuta de locuinte accesibile si a serviciilor sociale.


Programul Acasa

    Asociatia ii  incurajeaza pe cei fara adapost sa ajunga la maximul lor de potential furnizandu-le adapost temporar, servicii de ajutor social si oferindu-le posibilitatea sa faca propiile alegeri, sa isi asume responsabilitatea pentru ele si sa preia controlul asupra propiei vieti.
 Adapostul temporar este asigurat prin intermediul a doua stabilimente, ambele detinute in trecut de stat, foste piete agroalimentare adaptate pentru a deservi noilor cerinte.  In Soseaua Oltenitei 39-41,sector 4 pot fi adapostite 50 de familii si femei singure in timp ce in Bucurestii Noi 67,sector 1 pot fi adapostiti 40 de barbati singuri.

 

   Programul nostru, Acasa, ofera o gama variata de personal si servicii de ajutor social, furnizat de o echipa profesionista dar si de catre voluntari. Aceste servicii sunt orientate catre nevoile individului incluzand locuri de munca stabile, o locuinta accesibila ca pret – pentru a-i permite acestuia  sa traiasca independent in comunitate.

 

Provocarea pe termen scurt

 

   Cererea pentru adapost temporar depaseste cu mult capacitatea stabilimentelor noastre. In mod constant ne luptam pentru a le oferi oamenilor fara adapost posibilitatea de a se reintegra. Preferam sa ne concentram eforturile pentru a oferi servicii de o calitate mai buna, urmarind astfel reducerea timpului necesar pentru un adapost temporar si crescand fluxul de persoane ce pot beneficia de adapost , decat sa crestem numarul de paturi.

 

   Sponsorizarea regulata ne-ar oferi stabilitatea necesara pentru a imbunatatii calitatea serviciilor oferite. Este impetuos necesara recrutarea de nou personal, dezvoltarea de noi aptitudini ale personalului precum si asigurarea unui salariu decent pentru acesta.  Deasemenea trebuie sa ne extindem stabilimentele si sa oferim sprijin si oportunitati vaste beneficiarilor.

 

   Pentru a dezvolta gama de servicii oferite   este  necesara gasirea de voluntari.

In ultimii ani am imbunatatit calitatea vietii a mii de oameni fara adapost.

Intrega operatiune ce presupune acordarea de asistenta sociala si adapost temporar costa 36.000 de euro anual, aproximativ 1euro/zi/beneficiar fapt ce genereaza costuri uriase.

 

Dorintele noastre in ceea ce priveste viitorul

    Ne dorim ca pe viitor toata lumea sa aiba dreptul la o locuinta decenta, activitati insemnate, relatii satisfacatoare si o stare de sanatate buna pentru a se bucura de viata. Ne dorim sa:

  • Petrecem mai mult timp atragand atentia persoanelor despre cauzele si consecintele lipsei de adapost
  • Punem bazele unui stabiliment in Bucuresti ce se va ocupa de reintegrarea oamenilor fara adapost
  • Crestem calitatea serviciilor noastre permitandu-le oamenilor sa traiasca independent in comunitatea celor ce beneficiaza de adapost

   Multiplicarea programului Acasa in toata Romania, prin francizarea celor mai bune practici si experiente pentru a veni in intampinarea intereselor altor parti
 

 


 

HOSPICE "Casa Sperantei"

 

Motive pentru care Romania are nevoie de ajutorul nostru

Aproximativ jumatate din populatie traieste in saracie

Revolutia din Decembrie 1989 a pus capat regimului dictatorial brutal al lui Nicolae Ceausescu ,ce dura de 40 de ani. In ciuda tuturor progreselor facute de atunci, mare parte a tarii inca sufera din cauza mostenirii devastatoare. 45% din populatie inca traieste in saracie si in cazul in care suferi de o boala aflata in faza terminala spitalul te trimite acasa singur, fara nici un ajutor sau asistenta medicala pentru a-ti alina durerea si suferinta.

Cererea este coplesitoare

A imbunatati calitatea vietii bolnavilor aflati in faza terminala dintr-o alta tara poate parea o sarcina descurajanta,dar este exact ceea ce Casa Sperantei isi propune si realizeaza. Deja am asigurat asistenta pentru aproximativ 4000 de pacienti din 1992 pana in prezent si bazandu-ne pe succesul inregistrat de Casa Sperantei in Brasov, dorim acum, prin intermediul proiectul nostru Beacon, sa asiguram instruirea, coordonarea, consilierea si suportul financiar necesare pentru fondarea de alte astfel de azile in regiunea Balcanica. Cu toate acestea, cererea este coplesitoare. Numai in Romania se inregistreaza anual 41.000 de decese avand drept cauza cancerul si aproximativ 10.000 de decese din cauza HIV/SIDA.

Promovare

Sentimentul de satisfactie a fost urias in momentul in care am vazut succesul inregistrat de asistenta medicala in Brasov. Pacientii,fie la domiciliu, in centrele de zi si in cele de asistenta permanenta sau in animata aripa Bagpuss a copiilor sunt recunoscatori pentru ingrijirile medicale de inalt profesionalism de care beneficiaza. Cu toate acestea mult mai multi pacienti atat din Romania cat si din tarile invecinate ce nu au acces la servicii specializate  au nevoie de ajutorul nostru.

Deci, ce poti face?

Raspandeste zvonul

In primul rand, fara ajutorul tau, nu putem face nimic, dar cu ajutorul tau si al tuturor celor care ne sustin va putem asigura ca azilul Casa Sperantei din Brasov isi va continua activitatea vitala si se va dezvolta ca si Centru de Excelenta si Instruire pentru intreaga regiune.


Prin urmare trebuie sa raspandim aceasta veste in alte zone ale tarii dar si in tarile invecinate. Realizam acest lucru prin intermediul proiectului nostru Beacon,care va:

  • Instrui mai multi doctori si asistente in centrul Princess Diana Education in Brasov.
  • Va dezvolta Centre Regionale de Instruire in locatii cheie.
  • Va alcatui o echipa mobila.
  • Va consilia, sustine si sponsoriza proiecte in alte orase.

In anul 2002 an inaugurat primul Hospice Centre din Romania pentru pacientii de toate varstele. Nu am fi reusit fara ajutorul celor ce ne-au sustinut.

Este o misiune dificila dar cu ajutorul tau putem reusi.